Haber Merkezi - İkinci kez Diyarbakır'da düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilip bugün başlaması planlanan 2. Sur Kültür Yolu Festivali kapsamındaki konser ve gösteriler iptal edildi. HÜDA PAR ve İslami kesimler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı nedeniyle festivalin iptalini talep etmişti.

thumbs_b_c_0eda41f88d8c3d4a98852a7f558db7e3

Bugün başlayan “Sur Kültür Yolu Festivali” nin 22 Ekim’e kadar sürmesi planlanıyordu. Festival kapsamındaki tüm konser ve gösteriler İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle iptal edildi. Sur Kültür Yolu Festivali X hesabından yapılan paylaşımda “Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılması planlanan tüm konser ve gösteriler iptal edilmiştir. Tüm halkımızın bilgisine sunarız” denildi.

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalardan sonra Diyarbakır’da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ve başta Peygamber Sevdalıları Vakfı olmak üzere İslamî STK’lar festivalin iptal edilmesini istedi. Günlerdir festivalin iptali için yapılan çağrılar ve sosyal medya kampanyalarının ardından festival kapsamındaki gösteriler ve konserler iptal edildi. Festival için dün Diyarbakır’a gelmesi beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son anda programını iptal etti.

SUR_KY_dikeyafis

Bakanın programını iptal etmesinin ardından 10 Ekim’de Diyarbakır’da festival hazırlık toplantısı yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi başta olmak üzere hiçbir yetkili festivalin açılışına katılmadı. Açılışta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Selim Terzi, Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Tayfun Topal ile Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç temsil etti.

Festival kapsamındaki sergiler ve çocuk etkinlikleri ise devam ediyor.

Editör: Deniz Ali Tatar