Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Eğer hem pratik hem de besleyici bir yemek hazırlamak istiyorsanız, mercimek çorbası mükemmel bir tercih olabilir. Hafifliğiyle sindirimi kolay, lezzetiyle ise her damak zevkine hitap eden bu çorba, sıcak bir başlangıç arayanlar için ideal. Üstelik basit malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofranızın yıldızı olacak! İşte Mercimek Çorbası tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 6 su bardağı su (et suyu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
1. Hazırlık: Soğanı, patatesi ve havucu soyup küp küp doğrayın.
2. Tencereye Malzemeleri Ekleme: Tencereye zeytinyağını veya tereyağını ekleyin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
3. Sebzeleri Ekleme: Doğranmış havuç, patates ve yıkanmış mercimeği tencereye ekleyin. Tuz, kimyon, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyin. Üzerine 6 su bardağı suyu ekleyip karıştırın.
4. Pişirme: Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sebzeler ve mercimek iyice yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5. Blenderdan Geçirme: Çorba piştikten sonra, bir el blenderı ile çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
6. Servis: Çorbanız kıvamını aldıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. Üzerine limon sıkıp, isteğe bağlı olarak tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Kağan Karacehennem