Dünya

Prag'daki üniversite saldırısında ölenlerin sayısı, 15'e yükseldi

Çekya'nın başkenti Prag'da Charles Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırından detaylar gelmeye devam ediyor. Saldırıda ölenlerin sayısı 15'e yükselirken, 20'den fazla kişinin de ağır şekilde yaralandığı açıklandı. Etkisiz hale getirilen saldırganın ise, üniversite öğrencisi olduğu belirlendi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Prag'da bulunan Charles Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Felesefe bölümüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan detaylar netleşmeye başladı.Saldırıda 15 kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi ise ağır şekilde yaralandı. Olay yerinden gelen görüntülerde ise, öğrencilerin saldırgandan saklanmak için binanın çatısındaki sundurmaya saklandıkları görüntüler yer aldı. 

Etkisiz hale getirilen saldırganın, üniversitede öğrenci olduğu ve saldırıdan önce de babasının ölü bulunduğu belirtildi. Saldırganın çatıdan çevreye otomatik silahla ateş açtığı da görüntülere yansıdı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, halka bölgeden uzak durması çağrısı da yapıldı.