Lübnan'ın başkenti Beyrut'u bir kez daha hedef alan İsrail ordusunun saldırısı sonucu kentte art arda patlamalar meydana geldi. Saldırı öncesi "Beyrut'un güneyini boşaltın" uyarısı yapan İsrail ordusu dün gece üç noktayı vurdu. 

Julian Assange için "siyasi tutuklu" kararı Julian Assange için "siyasi tutuklu" kararı

Hedef alınan noktanın Başura bölgesindeki Hizbullah'a ait sağlık merkezi olduğu belirtildi. Saldırıda yedi kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'de de şiddetli patlama sesleri duyuldu. 

İsrail ordusu bugün ise Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl belediye binasını vurduklarını, saldırıda en az 15 Hizbullah üyesinin öldüğünü açıkladı.  Hizbullah'tan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail medyası saldırıda Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Haşim Safiyeddin hedef alındığını iddia etti. Safiyeddin, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülüyor. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 127'si çocuk olmak üzere bin 974 kişinin öldüğünü açıkladı. Son 24 saatte İsrail saldırılarında 37 kişinin öldüğü, 151 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar