İmamoğlu: Memleketin başında partizanlık belası var İmamoğlu: Memleketin başında partizanlık belası var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarının, "Cumhurbaşkanı adayı mısınız" sorusuna "CHP’de talip olduğum görev, partiyi iktidar yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır" sözleriyle yanıt verdi. 

Çeşitli program ve açılış törenleri için geldiği Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, adaylık sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ben, hep ‘geçim olmazsa, seçim olur’ dedim. Bugün soruyorum ‘Türkiye’de geçim var mı’ diye, meydanlar ‘yok’ diyor. O zaman ‘ne var’ diyorum, meydanlar erken seçim diye inliyor. Bu şartlar altında Erdoğan’ın beş yılı tamamlayacağım inadı beyhudedir. Yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği çözmemektedir. Gelecek sene kasım ayı, görev süresinin yarısıdır. Erken seçim olursa, hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok, erken seçim olmazsa beş yılın sonuna doğru ‘Gelin seçimleri altı ay önce yapalım. Ben de aday olayım’ derse öyle bir şey yok. Önümüzdeki sene en geç kasım ayında... Desin ki ‘2025 mart ayında seçim yapalım’ ben dünden hazırım. Koşa koşa sandıktayım. Partim de iktidarda. Bunu hepsi biliyor. CHP’de talip olduğum görev, partiyi ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerinde iktidar yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim, milletime ve ülkeme dairdir. Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır."

Editör: Esin Özdemir