AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa'nın Soma ilçesindeki Fernas Madencilik'e yönelik sendikal baskı ve işçi kıyımı iddialarına Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. 

Fernas İnşaat'ın, babası Necat Nasıroğlu tarafından kurulduğunu belirten Nasıroğlu, siyasete girdikten sonra şirketteki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıldır madencilik alanında faaliyette bulunduklarını dile getiren Nasıroğlu, şirketin yaptığı yatırımları anlattı.

Bölgede iki projenin yürütüldüğünü, ikinci projenin hazırlık aşamasında olduğunu aktaran Nasıroğlu, bu projede yaklaşık 500 kişinin çalıştığını ifade etti.

Ferhat Nasıroğlu, yaklaşık 6 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını, yaklaşık 1,5 milyar lira daha yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti.

Semra Dinçer: Çocuklarımız ucuz iş gücünün kurbanı edildi Semra Dinçer: Çocuklarımız ucuz iş gücünün kurbanı edildi

Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı maden sahasında iş disiplinine, kurallara uymayan 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini, bir kişinin de deneme süresinde uygun görülmediği için işe devam ettirilmediğini söyleyen Nasıroğlu, işten çıkarılan işçilerin maden sahasını işgal ettiğini belirtti.

"İşçilerin, sendikalı oldukları için işten çıkarıldığının" iddia edildiğini aktaran Nasıroğlu, Soma'da 2 bin 100 sendikalı çalışanın bulunduğunu, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "İşçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıkları külliyen yalandır, doğru değildir." diye konuştu.

Ferhat Nasıroğlu, işçilerin işten çıkarıldıktan sonra yasal haklarının verildiğini ifade etti.

Firmada çalışan işçilerle ilgili bir sorunun olmadığını, ücretlerin zamanında ödendiğini anlatan Nasıroğlu, "Hiçbir dönem işletmemizin yolunu bilmeyen bazı siyasi figürler ortaya çıkmaya başlıyor. Gelip orada işçilerle beraber işletmeye yönelik hareketler yapılıyor. Bu arkadaşlarımızı yönlendiriyorlar, arka planda bazı marjinal gruplar sürekli oyalıyor, çalıştığı iş yerine karşı kışkırtıyorlar." dedi.

Gerçeğe aykırı beyanlarda bulunulduğunu dile getiren Nasıroğlu, maden işletmesinde iş güvenliğiyle ilgili de sorunun bulunmadığını, ölümlü kazanın meydana gelmediğini söyledi.

"Yer altında işçi kıyımı yapılıyor" algısının ortaya konulduğunu kaydeden Nasıroğlu, bu iddianın yalan olduğunu belirterek, "Yalanlar üzerinden bizleri sindirmeye çalıyorlar. Birileri bizlere parmak sallıyor. Parmak sallayanlara boyun eğmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kendisinin milletvekili olması nedeniyle de algı oluşturulmaya çalışıldığını aktaran Nasıroğlu, şirketin yatırımlarına ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Erva Gün