Güncel

Özel: DEM’in adayları var ve bize de kaybettirecekleri birçok yer olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "DEM Parti ile görüştüğünüz bir protokol veya bir ittifak var mı?" sorusuna "Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Bu seçim çok özel bir seçim. Yeni bir denklem var. Millet İttifakını kurduğumuz partilerle birlikte değiliz. Kimse bize mecbur değil, herkesten oy istiyoruz. Seçmenin temel itirazları duruyor" şeklinde yanıt verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100 kanalında sorulara yanıt vererek yerel seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Özel "DEM Partisi ile görüştüğünüz bir protokol veya bir ittifak, bir anlaşma var mı yok mu?" sorusuna "Bunu kaç kere söylesin CHP? Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Bu seçim çok özel bir seçim. Yeni bir denklem var. Millet İttifakını kurduğumuz partilerle birlikte değiliz. Millet İttifakını oluşturan seçmen bir yere gitmedi. Kimse bize mecbur değil, herkesten oy istiyoruz. Seçmenin temel itirazları duruyor" yanıtını verdi.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şimdi kent uzlaşısı, DEM'in kent uzlaşısı yorumu 'Biz kimseyle anlaşmayacağız, kendi adayımızı çıkaracağız. Kazanamayacağımız yerlerde aday olarak oy verebileceğimiz kişileri destekleyeceğiz' şeklinde. DEM'den çok farklı açıklamalar duyduğumuz oluyor.

Bizim bu seçimde DEM’le olan ilişkimizde ne onların kayıtsız şartsız bize desteği söz konusu ne de bizim DEM’le kazanmaya yönelik iş birliğimiz söz konusu. Belirli yerlerde kent uzlaşısı olarak adlandırılan uzlaşı sağlanmış durumda ama DEM’in adayları var ve bize de kaybettirecekleri birçok yer olabilir.

DEM’in bir adayı var mı İstanbul’da? Var. O DEM’in adayı varken Ekrem İmamoğlu DEM ile yan yana mı değil mi demek.