Çevre

Murat Kurum: İklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarını uygulamayı sürdüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,"İklim Dostu Çevreye Saygılı Şehirler" ve "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefleri için gece gündüz çalışacaklarını bildirdi.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  iklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarını uygulamaya devam edeceklerini bildirdi.

"İklim Dostu Çevreye Saygılı Şehirler" ve "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefleri için gece gündüz çalışacaklarını belirten Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı çocuklara güzel bir gelecek bırakacaklarını vurguladı.

Öte yandan, "Çevre ve İklim Toplantısı"nı gerçekleştirdiklerini de ekleyen Kurum, vatanın havasını, suyunu, toprağını korumakta kararlı olduklarının altını çizdi.

Paylaşımda, Kurum'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, küresel bir modele dönüşen "Sıfır Atık Hareketi", iklim değişikliği, Depozito Yönetim Sistemi, denizlerdeki çevre denetimi, sera gazı emisyon azaltımı, uluslararası iklim müzakereleri, korunan alanlar, yeşil dönüşüm, bisiklet yolları, mikromobilite uygulamaları, ekolojik koridorları ve millet bahçelerinde gelinen son noktayı değerlendirdikleri bilgisi de yer aldı.