Güncel

Mısır'dan İsrail ve Hamas arasında ateşkes teklifi

İsrail medyasında yer alan habere göre Mısır, İsrail ve Hamas arasında esir takasını da içeren üç aşamalı bir ateşkes planı sundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - The Times of Israel gazetesinin Suudi Eş-Şark internet sitesine dayandırdığı habere göre Mısır, İsrail ve Hamas arasında "üç aşamalı ateşkes" teklifinde bulundu. Mısır ve Hamas görüşmelerine katılan bir kişinin kaynak gösterildiği haberde ilk aşamada 3 veya 4 haftaya kadar uzatılabilecek şekilde 2 haftalık ateşkesin hedeflendiği, bu aşamada kadınlar, çocuklar, yaşlı erkekler ve hastalar olmak üzere 40 İsrailli esirin serbest bırakılmasının planlandığına yer verildi. Buna karşılık İsrail'in 120 Filistinliyi serbest bırakması, söz konusu süre boyunca "ateşkes sağlanması" ve "İsrail tanklarının Gazze’den çekilerek insani yardımların bölgeye ulaştırılmasının" hedeflendiği ifade edildi.

Filistinli gruplar arasında görüşmeler sağlanarak, "Batı Şeria ve Gazze’de teknokratik bir hükümetin kurulmasının" ele alınacağı iddia edildi. Son aşamada ise Filistin'in tüm esirleri serbest bırakması, İsrail'in ise aşamalar halinde esirleri bırakması hedeflendi.