Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hafta sonu İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla "gizlice" görüşerek CHP'ye geçmeleri halinde kadro teklif ettiği iddia edilmişti. İddiaları doğrulayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği görüşmeye tepki göstermiş, sosyal medya hesabından "Yakışmadı Kemal Bey!" yorumunda bulunmuştu.

"Partimiz kendi ilkelerine dönmeli"

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

O iddialara CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de tepki gösterdi. Sözlerinde "değişim" mesajı veren Emir, şu açıklamalarda bulundu: 

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiçbir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar