Güncel

Kazaya karışmışlardı: Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karışan oğlu ile ABD’ye kaçan yazar Eylem Tok, oğluyla beraber yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurusunda, şu ifadeler yer aldı: “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre, Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.”

Abone Ol

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yaşanan araba kazasında, Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmişti. Kazada ehliyetsiz araba kullanan yazar Eylem Tok ve doktor Bülent Cihantimur'un oğulları 17 yaşındaki Timur ise, arkadaşlarıyla kazaya karışmıştı. Kazadan haber alan Eylem Tok,oğlunu gidip almış ve yurtdılına kaçmıştı. Tok ve oğlu Timur, önce Mısır’a ardından ABD’ye firar etmişti. Son dakika gelişmesine göre yazar Tok ve oğluyakalandı.



Haberi ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Tunç, konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır.”  Tunç, Eylem Tok ve oğlunun iade sürecini bakanlık olarak yakından takip ettiklerini belirtti.