Haber Merkezi - Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır haftanın üç günü pazarda giysi satmaya çalışan esnaf Kahraman Nacar, “Müşteri 200 liralık tişörte 150 lira diyor, ben 150 liraya kendim almıyorum ki 50 lira ben kazanmıyorum ki müşteriye nasıl vereyim. Vatandaşın alım gücü bitmiş" dedi.

ANKA'dan Burhan Demircioğlu'nun haberine göre artan mazot fiyatlarından  dolayı çevre ilçelerdeki diğer pazarlara ve köylere gidemediğini belirten Nacar, esnafın umudunu Kurban Bayram'ına bağladığını söyledi.

"Mallar elimizde kaldı"

Öte yandan, vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirten Nacar, şu ifadeleri kullandı:

"Ben yıllardır Kadirli’de pazarcılık yapmaktaydım, pazarcılığı bıraktım. Köylere de gidiyordum mazottan dolayı köylere de gidemez oldum. O yüzden ‘ne yapayım’ dedim, çareyi mağaza açmakta buldum. Mağazayı açtık milletin alım gücü kalmamış. Mağazada da umduğumuzu bulamadık. Çözüm olarak Osmaniye Zorkun yaylasından bir dükkan tuttuk. Dükkana gideceğim, inşallah orada çözümü buluruz. Tekrardan eylülde Kadirlimize gene geri geleceğiz. Bayram da umduğumuzu bulamadık. Aldık, mallar elimizde kaldı. Milletin alım gücü yok."

Bugün hava nasıl olacak? 25 Haziran hava durumu raporu Bugün hava nasıl olacak? 25 Haziran hava durumu raporu

Editör: Haber Merkezi