Haber Merkezi - Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu 40’tan fazla askeri araç ve buldozerle Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi.

Salı günü birçok Filistinlinin evine baskın yapan İsrail güçlerinin ateş açması ve göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu aralarında kadın ve çocuğun da bulunduğu 7 kişi yaralanırken 13 Filistinli de gözaltına alındı. 

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail ordusu mensuplarının Cenin Mülteci Kampı’nda bir hastayı nakletmek isteyen sağlık ekiplerini darbettiği bildirildi. Cenin Devlet Hastanesi ile İbni Sina Hastanesini kuşatan İsrail askerleri, ambulansları arayarak sağlık ekiplerinin çalışmasını engelledi.

İsrail ordusu öte yandan bölgedeki altyapıya ve sivil halkın araçlarına da zarar verdi. Hayfa Caddesi'nde bir fırına baskın düzenleyen İsrail askerleri, işletmede arama yaparak güvenlik kamerası kayıtlarını sildi. Baskının 9 saat sürmesi nedeniyle Cenin'deki Arap Amerikan Üniversitesi öğrencileri evlerine dönemedi. Üniversite yönetimi öğrencilerin bir kısmına kalacak yer sağlarken diğer bir kısmı ise civardaki yakınlarının evlerine yöneldi.

İsrail güçlerinin Cenin kentinde elektrik trafolarını hedef alması nedeniyle birçok mahallede elektrik kesintileri yaşandı. Öte yandan, Hamas’a bağlı El-Aksa televizyonunda yer alan habere göre Kassam Tugayları ile baskın düzenleyen İsrail güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve İsrail ordusuna ait bir askeri aracın imha edildiği belirtildi.

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı’na 15’ten fazla baskın düzenledi.

2 çocuk öldürüldü

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu, Tubas kentinin güneyinde yer alan el-Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesine de baskın düzenledi. Baskına karşı çıkan Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çıkan çatışmalarda Tamun beldesinde 16 yaşındaki Abdurrahman İmad Beni Avde ile el-Faria Mülteci Kampı’nda 18 yaşındaki Muaz İbrahim Zehran İsrail güçlerince öldürülürken üç kişi de yaralandı. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar