Güncel

İsrail: Destek olmasa da savaş sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ABD Başkanı Joe Biden'ın ''İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına'' yönelik yaptığı açıklamasını uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların süreceğini şeklinde cevapladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına" ilişkin sözlerine İsrail'den yanıt geldi.  İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini açıkladı. İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman ise "Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabilir" sözlerini kullandı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, mevcut aşamada ateşkesin "Hamas'a bir hediye olacağını ve geri dönmesine olanak sağlayacağını" ileri sürerek "İsrail, uluslararası destek olsa da olmasa da Hamas'a karşı savaşı sürdürecek" sözlerine yer verildi. küresel denizcilik hatlarını korumak için "etkili ve agresif" bir çizgi izlenmesi gerektiği ileri sürülerek uluslararası örgütlere de çağrı yapıldı. Bu çağrının özellikle Kızıldeniz'de İsrail bandralı gemilere yönelik saldırılar için yapıldığı tahmin ediliyor. 

Gazze'de savaşa devam edileceğine yönelik bir açıklama da İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman'dan geldi. Gendelman olası bir ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanma ve rahatlama imkanı vereceğini, bu nedenle buna izin vermeyeceklerini belirtti. Gendelman, İsrail ve ABD arasında bazı fikir anlaşmazlıkları olsa da savaşa devam edileceğini belirtti.