Ekonomi

IMF’den yapısal reformlarda etkili iletişim vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerince kaleme alınan blog yazısında, politika yapıcıların büyümeye yönelik reformları tasarlarken güven ve kamuoyu desteği oluşturmak için etkili iletişimi benimsemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Abone Ol

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun "Yapısal Reformların Sosyal Kabul Edilebilirliğini Anlamak" başlıklı bölümünü yayımladı.

Fon yetkililerince kaleme alınan blog yazısında, küresel ekonominin büyük ölçüde yaşlanan nüfus, zayıf işletme yatırımları ve sermaye ile emeğin en verimli olabileceği yere akmasını engelleyen yapısal uyuşmazlık faktörleri nedeniyle düşük büyüme vitesinde sıkışmış durumda olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan, bazı ülkelerin daha da geride kalmaya hazırlandığı belirtilen yazıda, bunun ekonomik reformları acil hale getirdiği vurgulandı. 

Söz konusu yazıda, belirli politika öncelikleri ülkeler arasında farklılık gösterse de birçok ekonominin yeni işletmeler için pazara girişi kolaylaştırma, mal ve hizmet sunumunda rekabeti teşvik etme, çalışanları iş gücünde kalmaya teşvik etme ve göçmen çalışanları daha iyi entegre etme ihtiyacını paylaştığı ifade edildi.