BirGün’de yer alan habere göre, TÜGVA Gaziantep İl Temsilciliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak, okulların yaz döneminde düzenlenmesi için tahsis edilmesini istedi.

Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski Meclis Üyesi CHP’li Uğur Kalkan ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede okulların TÜGVA’ya teslim edilmesine tepki göstererek, “Danıştay’ın birçok protokolünü iptal ettiği TÜGVA isimli vakıf, Gaziantep’te istediği gibi hareket etmeye devam ediyor. Geçen yaz döneminde 135 okulun tahsis edildiği TÜGVA, bu yıl sayıyı 250 Şahinbey 65 Şehitkâmil olmak üzere 315’e çıkardı. Şahinbey’de sayının 60’tan 250’ye çıkmasında Şahinbey Belediyesi’nin ve Mehmet Tahmazoğlu’nun etkisi var mı merak ediyorum” dedi.

Hafızlar eğitim verecek

Muhalefetten 'Milli Eğitim Akademisi' tepkisi: Fakülteler ne iş yapacak? Muhalefetten 'Milli Eğitim Akademisi' tepkisi: Fakülteler ne iş yapacak?

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bulunan toplam 315 ilkokul, ortaokul ve lise TÜGVA’nın kullanımına bırakıldı. TÜGVA tarafından belirlenen “eğitmen” adı altındaki 178 hafız ile imam hatip mezunun görevlendirmesinin de Halk Eğitim Merkezi üzerinden yapılacağı ifade edildi.

Giderleri MEB karşılıyor 

Kalkan “TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi imzasıyla Gaziantep Valiliği’ne verilen dilekçede okulların tahsisi, okul idarelerinin bilgilendirilmesi ve eğitmenlerin Halk Eğitim üzerinden görevlendirilmesi talep ediliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Erva Gün