Sözcü TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Ozan Bingöl, okullardaki hijyen sorununda Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirirken ücretsiz dağıtılan kitapların başka bir kaynak üzerinden temin edildiğini iddia etti. Bingöl şunları kaydetti:

“Belediyelerin okulları temizlemesi için engel çıkaran, tenezzül etmeyen Milli Eğitim okullarda dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan almaya gayet rahat tenezzül etmiş ve yıllardır da ediyor. Sadece 2023 yılında 8.8 milyar lira garibanlar, yoksullar için kurulan bu fondan alınarak ders kitapları dağıtılmış!”

Eğitim-Sen Başkanı Irmak: Mülakat sisteminde ısrarı anlayabilmiş değiliz Eğitim-Sen Başkanı Irmak: Mülakat sisteminde ısrarı anlayabilmiş değiliz

Fondan alınan meblağ ile ders kitaplarının alım giderini karşılaştıran Bingöl, “2023 yılında bu fondan 8.8 milyar lira alınmış. Bütçeye bakıyoruz ders kitapları için alım gideri 229 bin lira. Okullara kaynak aktarmıyorsunuz, veliler eğitimcilerle karşı kalkıyor” diye kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe kullanımı eleştirenDr. Ozan Bingöl, “2023 yılında bu fondan 8.8 milyar lira almışsınız. Meb fonundan neredeyse bir kuruş bile harcamamışsınız. Ek bütçeyle birlikte 600 milyarlık bütçeniz var. Bütçe faslınızda 229 bin lira harcamışsınız sadece. Sayıştay raporlarından yola çıkarak, Meb’e ücretsiz ders kitapları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 5 milyar liralık bir bütçe aktarmış” dedi.

Editör: Ziya Burak Erol