Türkiye genelinde yılbaşından bu yana 70 bin civarında ruhsatsız silah ele geçirildi. İçişleri Bakanlığının verilerine göre, bu silahların 7 bin 984’ü kurusıkı, 49 bin 879’u tabanca, 17 bin 884’ü av tüfeği, bin 369’u ise uzun namlulu silah. Ruhsatsız silahların büyük bölümü, parçaların veya aparatların ayrı ayrı alınıp, sonrasında birleştirilerek ateşli silah hâline getirilmesinden oluşuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da geçtiğimiz günlerde, ruhsatsız silahlarla ilgili cezaların caydırıcı hâle getirileceğini açıklamıştı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP2li kurmaylar ile bakanlığın üzerinde çalıştığı taslak ile ruhsatsız silah taşıyanlara caydırıcı cezalar yolda. Mevcut mevzuata göre ruhsatsız silahı olana üç yıla kadar hapis cezası veriliyor, ancak tutuklama tedbiri uygulanmıyor. Yeni düzenleme ile ruhsatsız silah taşıyanlar tutuklu yargılanabilecek.

Gazeteciler Cemiyeti Durum raporu: “Vakıf ile Gazeteciler Cemiyeti geleceği güvence altına alıyor” Gazeteciler Cemiyeti Durum raporu: “Vakıf ile Gazeteciler Cemiyeti geleceği güvence altına alıyor”

Taslağa göre ateşli silahları, bunlara ait mermileri ve balistik öneme sahip veya monte edildiği ateşli silaha, vahim silah niteliği kazandıran parçaları ülkeye sokanlar, buna aracılık edenler ve satanlar, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılac

ak.

Editör: Ziya Burak Erol