Güncel

Harvard Üniversitesi'nin rektörü antisemitizm ve intihal iddiaları sonrası istifa etti

Üniversitenin ilk siyah ve ikinci kadın başkanı olan Claudine Gay antisemitizm ve intihal iddiaları sonrası görevinden istifa etti

Abone Ol

Haber Merkezi - Harvard Üniversitesi’nin ilk siyah ve ikinci kadın başkanı olan Claudine Gay, Kongre'de antisemitizm suçlamasıyla verdiği savunma sonrası gelen eleştiriler üzerine görevinden istifa etti.

The New York Times'ta yer alan habere göre öğrencilerin Gazze'deki İsrail saldırılarına karşı düzenlediği Filistinlilerle dayanışma gösterileri nedeniyle ABD'de antisemitizmle suçlanan ve ardından intihal yaptığı gerekçesiyle akademik çalışmaları incelenen Harvard Üniversitesi Başkanı Gay, istifa etti. 

Gay, ABD Temsilciler Meclisi komitesi önünde antisemitizm ile suçlamasıyla ifade vermiş ve burada istifaya yönlendirilmişti.

Üniversiteyi yöneten ilk siyahi ve ikinci kadın olan Gay, yaklaşık 400 yıllık Harvard tarihindeki en kısa görevde kalan başkan oldu. 

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu üniversitendeki öğrenci eylemlerine karşı "etkisiz" kaldığı ileri sürülen Gay'in hakkında soruşturma açılmış ve savunması istenmişti. Olay sonrası üniversite yönetimi Gay'in akademik çalışmalarında iki yetersiz atıf örneği daha bulduğunu açıkladı. Üniversite, eksiklerin, Gay'in 1997'deki doktora tezinde tespit edildiğini ve tezde iki kez "uygun atıfta bulunulmadan yinelenen dil" örneği bulduğunu belirtti