Atila Güvenç

Fatih Belediyesi'nin İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle tarihi yarımadayı ziyaret eden turistlere yardımcı olmak ve İstanbul'u tanıtmak amacıyla başlattığı Gönüllü Turizm Elçileri projesinin 14.sü başladı. Bu yıl 14'üncü yaşına giren proje kapsamında; Gönüllü Turizm Elçisi olarak adlandırılan 400 genç 10 dilde,Türkiye'nin en önemli kültür turizmi bölgesi ve güzergâhı olan Fatih'te göreve başlayarak bir yandan dillerini geliştiriyor bir yandan da turistlere ücretsiz rehberlik ediyor.

Gönüllü Turizm Elçileri Sahada 1

Projede görev alan Turizm Elçileri; Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü bölgelerinde; İngilizce, İspanyolca Almanca, Arapça, Fransızca, Farsça, Korece, Japonca, Çince, İtalyanca ve Rusça gibi çeşitli dillerde turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Üzerlerinde çeşitli dillerde "Ask Me / Bana Sor" yazılı tişörtleri ile hizmet veren ve yaşları 15 ile 30 arasında değişen gençlere proje sonunda katılım sertifikası da veriliyor.

400 Gönüllü Turizm Elçisi, Türkiye'nin göz önündeki en önemli kültür turizmi bölgesi olan İstanbul'un eski yerleşimi Fatih'e gelen turistlerin seyahatlerini, sorunsuzca tamamlamaları amacıyla onlara yardımcı olmaya başladılar.

Proje, şehre gelen turistlerin memnuniyetinin sağlanmasının yanı sıra, projede gönüllü olarak yer alan gençlere de sosyalleşme, yabancı dillerini geliştirerek pratik yapabilme ve dünyanın her yerinden İstanbul'a gelen insanlarla da tanışma fırsatı da sunuyor.

Gönüllü Turizm Elçileri Sahada 4

"Suriçi İstanbul'u tüm ülke turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir"

Ekonomik kriz gölgesinde evlilik çıkmazı Ekonomik kriz gölgesinde evlilik çıkmazı

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'a gelenlerin bilmedikleri rotalar üzerinde yüksek bilgi ve beceriye sahip olmaları için ellerinden ne gelirse ortaya koyduklarını vurgulayarak, "İstanbul'un dünya turizminin en popüler destinasyonlarından biri olduğunu biliyoruz. Özellikle tarihi yarımada olarak tanımlanan Suriçi İstanbul'u, bulunduğu konum ve sahip olduğu potansiyel bakımından başta İstanbul olmak üzere, tüm ülke turizmi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Fatih ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların korunması, güvenliğin sağlanması ve bölgenin turistik açıdan çekici kılınması temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Şiirlere, şarkılara resimlere konu olan Fatih'in geçmişte olduğu gibi bugün de defalarca gezilmeyi, görülmeyi hak eden bir ilçe. Gençlerimiz, gönüllü turizm elçilerimiz bu alanda hem kendilerini geliştirecekler hem de tanıtıma katkı sunacaklar" bilgilendirmesinde bulundu.

Muhabir: Atila Güvenç