2 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 29 kişi yakalandı 2 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 29 kişi yakalandı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BaşarırAYM Başkanı Zühtü Arslan'ı "AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur" sözleri nedeniyle tebrik ederek,  "Erdoğan'ın yüzüne, gözünün içine baka baka konuştu" ifadelerini kullandı.

AYM Başkanı Arslan, "Elbette Anayasa Mahkemesinin kararlarını ve Anayasa hükümlerini beğenmeyebilir, bunlara katılmayabiliriz. Ancak bir hukuk devletinde katılmasak da bu kararlara uyulması anayasal bir zorunluluktur" demişti. 

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın konuşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu, Arslan'ı desteklediğini ifade etti.

Başarır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"AYM Başkanı, AYM kararlarının tartışılmayacağını, kişisel ihtiraslarla uygulanmamasının sıkıntılı olduğunu bir kez daha tek adamın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzüne, gözünün içine baka baka konuştu. AYM Başkanı'nı kutluyorum çünkü AYM kararları kabul edilmiyorsa, Anayasa bir kenara bırakılıyorsa ve karşısında Anayasa'ya bağlılık yemini eden bir cumhurbaşkanı varsa, bu konuşmayı dinlerken yüzü kızarmıyorsa ben o başkanı tebrik ediyorum. Yargı birbirine kafa tutulacak bir organ değildir. Bugün AYM'de bir tören var. Herkes orada, devlet orada, Cumhurbaşkanı orada ama Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca orada değil. Niye değil, çünkü AYM'yi tanımıyor, başkanını tanımıyor, kararını tanımıyor. Buradan Yargıtay üyelerine sesleniyorum, buna izin vermeyin."

Editör: Haber Merkezi