Güncel

CHP'de adaylar 14 Aralık'ta açıklanacak

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de, aday adaylığı için başvuru süresi tamamlandı. Partinin ilk adaylarının 14 Aralık Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), ilk adayların 14 Aralık Perşembe günü Parti Meclisi'nde (PM) açıklanması bekleniyor. Tüm yerel yönetimler için 15 bini aşkın aday adaylığı başvurusu bulunan partide 58 kişi büyükşehir belediye başkanlığı için, 2 bin 714 kişi de belediye başkan adaylığı için müracaatta bulundu. Partide sık sık PM toplantılarının gerçekleştirilmesi beklenirken yıl sonuna kadar da adayların çoğunun da açıklanması planlanıyor. 14 Aralık Perşembe günü saat 15.00'te parti genel merkezinde yapılacak toplantı Özgür Özel'in sunuşu ile başlayarak "Yerel Seçim Stratejisine" dair değerlendirmeler ile bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemi görüşülecek.

Perşembe günü ilçe ve belde bazında da olsa bazı yerlerde adayların ilan edilebileceği belirtiliyor.

Toplantıda anket çalışması biten iller de konuşulacak.. Birden fazla adayın öne çıkması ve adayların birbirine yakın oranlarda sonuç alması halinde ise parti kontrolünde üyelerin katılımı ile ön seçim yapılması planlanıyor.

Perşembe günü il bazında bir aday açıklanması ise beklenmiyor.