Fazıl Say Miss Turkey birincisi İdil Bilgen'e destek verdi Fazıl Say Miss Turkey birincisi İdil Bilgen'e destek verdi

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen, 3 yaşındaki oğlunun bakıcısı tarafından dövüldüğü iddia etti. Bu nedenle Özgen, savcılığa talepte bulundu. NTV'nin haberine göre Özgen'in oğlu Ali E., geçen temmuz ayında bakıcısının gözetiminde parkta oynuyordu. Ancak olaya göre bakıcı, 3 yaşındaki çocuğu parkta darp etti ve durumu komşular polise ihbar etti.

21 Temmuz 2023 günü Cansu Canan Özgen'in 3 yaşındaki oğlu Ali E. bakıcısı U. M. ile birlikte Eyüp'te bulunan parka gitti. Parkta oyun oynayan Ali E. bir süre sonra iddiaya göre bakıcısı tarafından darp edildi. Olayın görgü tanıklarından biri ise, Ali E.'nin babası ve Özgen'in eski eşi Erden Eryüz'ü aradı. Durumu öğrenen ünlü sunucu Özgen ve eski basketbolcu eşi Eryüz, polis merkezine giderek bakıcıdan şikayetçi oldu. U. M. karakoldaki ifadesinde, 6 aydır Ali'nin bakıcısı olduğunu kendisine bu zamana kadar hiç vurmadığını evladı gibi kendisini sevdiğini söyledi.

Cansu Canan Özgen Ali

Bakıcı, Ali'nin parkta köpek pisliğini eline aldığını ve yutabileceği kaygısıyla eline vurduğunu söyledi. Ali'nin ağzına pisliği alma ihtimaline karşın yanaklarından tutarak ağzını açmaya çalıştığını söyleyen bakıcı, şiddet uydulamadığını ifade etti. U. M. hemşire olduğu için çocuğun zararlı bir madde yutması sonrası sağlık sorunu yaşamaması için böyle bir şey yaptığını söyledi. Yüzüne tokat atmadığını eliyle yanağını açmak için ağzını sıkıştırdığını söyledi.

Baba Erden Eryüz ise ifadesinde, bakıcının 6 aydır yanlarında olduğunu vw bakıcılarının oğlunu parka götürdükten sonra eve geldiğini, komşularının bakıcısının kendisini arayarak  U M.'nin çocuklarına tokat atıp darp ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hazırlanan iddianame sonrası İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İddianamede şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği, dava açmak için yeterli delilin oluştuğu kaydedildi. Şüpheli hakkında "Basit Yaralama" suçundan 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheli bakıcı, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Editör: Deniz Ali Tatar