Çevre

Bakanlık Muğla Göcek'teki yat limanı projesini iptal etti

MUÇEV'in Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yapmak istediği 46 yat bağlanması planlanan liman projesinin ÇED süreci durduruldu.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin Fethiye Göcek’te yapmayı planladığı “Yat Yanaşma ve Bağlanma Yeri Projesi”ni ''ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığı'' gerekçesiyle ÇED sürecini sonlandırdı.

MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi’nde bulunan Ayten Koyu’ndaki bir bölgeyi 33 yıllığına Ege Marina Turizm Anonim Şirketi’ne kiralamış, ardından MUÇEV, yat yanaşma ve bağlama limanı inşa etmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuştu.

Mevzuata uygun değil

ANKA'nın aktardığına göre, projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyasında yer alan bilgilere göre, 14 bin 657 metrekarelik alanda yapılmak istenen yat limanına 46 adet yat bağlanması planlandı. Proje alanı Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi ve aynı zamanda üçüncü derece sit alanı içerisinde kalıyordu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'mevzuat bakımından uygun olmadığı gerekçesiyle ÇED sürecinin sonlandırıldığını'' duyurdu.