Güncel

Bahçeli'den Özel'e: "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Üzülme! Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor" dedi. Özel de Bahçeli'ye, "Herkes doğru bildiğini söylüyor. Önemli olan saygıda ve sevgide eksiklik göstermemek" diye yanıt verdi.

Abone Ol

CHP Genel başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılının açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyonda selamlaştı. 

Bahçeli, Özel'e, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Üzülme! Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor. Siyasetin gereği" dedi. Özel de Bahçeli'nin sözlerine, "Herkes doğru bildiğini söylüyor. Önemli olan saygıda ve sevgidee eksiklik göstermemek" diye yanıt verdi.

Özel: "İfadeleri ağır, bir adım geri atmam ama nezaketi de elden bırakmam"

Özel, bu sabah partisini grup toplantısında kendisi hakkında, "CHP Genel Başkanı’nın mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi, batık gemiler gibi siyasi ahlaksızlığın meçhul sahillerine düşe kalka sürüklenmesi tek kelimeyle yüzsüzlüktür" ifadelerini kullanan Bahçeli'yle görüşmesini şöyle değerlendirdi:

"Siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmek o partinin mensuplarına bir haksızlık olur. Ben adı hangi parti olursa olsun Meclis'te temsil edilen, geçmişte örneğin DEM Parti'nin hatrını soruyorduk diye bizi eleştirenler oluyordu. Ben diyordum ki, 'Bu milletten oy alan her parti kıymetlidir.' O yüzden Devlet Beyin bugünkü ifadeleri ağırdır, gerekli cevabı verdim ama kendisi, 'Birbirimizi kırmıyoruz umarım, siyasetin gereği böyle ifadeler oluyor' dedi. Ben de, 'Celal Bey de bilir, hepimiz doğru bildiğimizi söyleriz ama nezaketten taviz vermeyiz. Doğrusu budur. Bir adım geri atmam ama nezaketi de elden bırakmam. Devlet Beye de aynısını yaptım."