Güncel

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda açık bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Safa Koçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığına ise İş Müfettişi Erhan Taylan atandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1. Hukuk Müşavirliğine Nergis Sağlık getirilirken, görevden alınan Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan'ın yerine Mehmet Fidan atandı.

Ayrıca, Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığına Zafer Soylu, Genel Sekreterliğine ise Mustafa Süleyman Beşli getirildi.

Büyükelçi atamaları:

Öte yandan, büyükelçi atamaları da Resmi Gazete'de yer aldı. 

Güney Afrika Cumhuriyeti'ne Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdür Kezban Nilvana Darama Yıldırımgeç, Sierra Leone Cumhuriyeti'ne Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Burak Rende, Güney Sudan Cumhuriyeti'ne Protokol Genel Müdür Yardımcısı Metin Ergin, Sırbistan Cumhuriyeti'ne ise İkili İlişkiler Genel Müdürü İlhan Saygılı atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda atamalar:

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker de görevden alındı. Görevden alınan Tarım ve Orman Bakanlığı 14'üncü Bölge Müdürü Mustafa Şentürk'ün yerine Melikunnas Özkaya, 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne 3'üncü Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne; 8'inci Bölge Müdürü Gültekin Aksan atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda atamalar:

Son olarak, Marmaris Bölge Liman Başkanlığı'na; Ceyhan Bölge Liman Başkanı Eray Aykanat, Ceyhan Bölge Liman Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı'na Atilla Piralioğlu, Karadeniz Ereğli Bölge Liman Başkanlığı'na Bülent Eyüpoğlu, Mersin Bölge Liman Başkanlığı'na Aytekin Sarıca, Tuzla Bölge Liman Başkanlığı'na Ahmet Porsuk atandı.