Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Hüseyin Ar, beraberindeki Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyesi Oda Başkanlarından oluşan heyet ile birlikte 37. Ahilik Haftası Kutlamaları sebebiyle Ankara Valisi Vasip Şahin’e makamında ziyarette bulundu.

Ziyarette; ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, Vali Şahin’e 37. Ahilik Haftası Kutlamaları hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi anmak, Ahilik ilkelerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bu yıl 37. Ahilik Haftamızı kutluyoruz. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak 125 bin üye esnaf ve sanatkarlarımızla çok büyük bir aile olarak Ahilik geleneğine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evranı-ı Veli'nin kurucusu olduğu Ahilik kültürün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ahiliğin ruhunu esas alan, kendi öz sermayesi ve alın teriyle ülkemiz ekonomisine güç katan esnaf ve sanatkarlarımızın haklarını  korumak, sorun ve taleplerine çözüm üretmek için çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ar, Vali Şahin'in, 37. Ahilik Haftası Kutlama Törenine katılarak destek vermesinden dolayı büyük onur duyduklarını belirterek, Ankara'da esnaf ve sanatkara göstermiş olduğu yakın ilgi ve sorunların çözülmesi noktasında katkılarından dolayı teşekkür etti.

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Ankara Valisi Vasip Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ahilik kültürünün  esnaf ve sanatkarlar teşkilatlarınca tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi, Ahilik Haftası kutlamalarının başarılı ve amacına uygun şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulundu. 

Vali Şahin, “Sizlerin nezdinde; ticaret ahlakını, doğruluk, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi evrensel değerleri esas alan Ahiliğe önem veren tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.” dedi.  

Yumurtada son tüketim tarihi kalkıyor! Yumurtada son tüketim tarihi kalkıyor!

Editör: Nur Yıldız