Çevre

Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

Adalar Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yönergesindeki koşulları taşımayan akülü araçların toplanmaya başlandığını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Araçlarını Adalar dışına çıkartmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize başvuruda bulunabilirler" ifadesi yer aldı.

Abone Ol

Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adalar'da yayalaştırılan alanlara giren akülü araçlar için operasyon başlattı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezleri (UKOME) kararına aykırı hareket ettikleri tespit edilen 43 akülü araç, toplatılıp Adalar Belediyesi Atölyesi'ne teslim edildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Adalar’ı esas çirkin gösteren bir kısım elektrikli araçlar. Bunları temizlememiz lazım" demişti.

Adalar'da faytonların kaldırılmasının ardından "Adabüs-Azmanbüs" tartışması dışında yaşanan bir diğer tartışma ise akülü araçlar. Ada sakinleri, akülü araçların yaptığı kazalara ilişkin düzenleme istiyor. 

43 adet akülü araç toplatıldı

Söz konusu şikayetler üzerine Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa bir çalışma yürüttü. UKOME kararları kapsamında yayalaştırılan alanlara akülü araçların ve bisikletlerin girişinin yasaklanması ve alan içinde park yapılmaması konusunda yürütülen çalışma sonucu 43 adet akülü araç toplatıldı. Toplatılan akülü araçlar, Adalar Belediyesi Atölyesi'ne teslim edildi.