Yaşam

10 yıllık lanetli Oscar selfiesi, başlarına bela oldu

2014 yılı Oscar gecesinde bir grup ünlü sanatçı ön kamerayla fotoğraf çektirmiş ve 'selfie' akımı başlamıştı. Ancak geçen 10 yılın ardından, fotoğraftaki ünlülerin başına gelmeyen kalmadı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sinema dünyasının en prestijli ödül törenlerinden Oscar gecesi, 2014 yılında 'selfie' akımının başladığı bir sene olmuştu. Törenin sunucusu olan Ellen DeGeneres'in başlattığı akım, sosyal medyaya damga vurmuştu. Selfie'de yer alan Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey, Angelina Jolie, Bradley Cooper, Jared Leto ve Julia Roberts gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı fotoğrafın üzerinden 10 yıl geçti. Ancak fotoğrafta yer alan isimlerin bir çoğunun hayatı başarısın devam etti.

Akımı başlatan ünlü sunucu Ellen DeGeneres, 2020 yılında "zehirli bir iş ortamı" oluşturmakla ve çalışanlarına zorbalık yapmakla suçlandı. Bu gelişmenin ardından DeGeneres, "Yaşayan En Kötü İnsan" olarak anıldı. Ellen'in şovunda çalışan birisi ise,"Anlatılanların hepsi doğru!" açıklamasını yapmış ve 19 yıllık sabah programı 2022'de sona ermişti. Jennifer Lawrence'ın kariyeri ise, 2014 yılında özel fotoğrafları bilgisayar korsanları tarafından internete sızdırılmasıyla sarsılmıştı. Yaşanan olay, Lawrence'ı travmaya sürüklemiş ve bir süre projelerde oynamamıştı. Jared Leto ise, 2014 yılından bu yana, başarılı bir projede yer almadı. Rol aldığı projeler gişede batan Leto, mpire State Binası'nın tepesine tırmandı. 

Ünlü aktör 2017 yılında cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey, 7 yıldır projelerde rol alamıyor. Spacey ayrıca, Netflix'te yayınlanan House of Cards dizisi ünlü aktörü anında kadrosundan çıkarılmıştı. Ünlü çift Brad Pitt ve Angelina Jolie ise, selfie çekildikten iki yıl sonra ayrıldı. 202 yılında boşanan altı çocuk sahibi çiftin, bir şiddet olayı yaşadıkları öne sürülmüştü. 

Julia Roberts'ın 2014 yılından bu yana rol aldığı tüm filmler, gişede çakıldı. Yalnızca, başrolünü George Clooney'yle paylaştığı romantik komedi “Ticket to Paradise” filmi, Roberts için şans oldu. Hollywood’un en usta sanatçılarından Meryl Streep ise, 3 yıl sonra eşiyle bir olay yaşadı. Streep'in, 45 yıllık eşi Don Gummer ile 2017 yılından beri ayrı olduğu ortaya çıktı.