Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"Cumhur İttifakı'nın bu ülkeye verebilecekleri artık hiçbir şey kalmamıştır" diyen Zeybek, "Ne ülkenin demokrasisine ne dış politikasına ne iç güvenliğine ne ekonomik gelişmelerine ne hayat pahalılığına ne işsizliğe çare bulacak herhangi bir güçleri yoktur" ifadelerini kullandı. 

ANKA'dan İleyda Özmen'in haberine göre, Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılının başlaması Bahçeli’nin grup toplantısında CHP’ye ve medyaya yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Öte yandan, ülkede yoğun bir ekonomik kriz yaşandığını belirten Zeybek, şunları söyledi:

"1 Ağustos'ta Meclis tatile girmişti. Biz sonrasında iki kez Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdık Türkiye'de anayasa mahkemesi kararlarının uygulanmasıyla ilgili. Birinde toplandık. İstediğimiz sonuç çıkmadı. İkincisinde de Meclis Başkanı Meclis'i toplamaya gerek görmedi. Aslında Türkiye şu anda bir anayasaya sadakatle bağlı olmayan bir yönetim anlayışı ve ona karşı direnen bir toplum kesimlerinin mücadelesi şeklinde geçiyor. İkincisi de tabii yoğun bir ekonomik kriz. Ve bugün de İstanbul Ticaret Odası enflasyon rakamlarını açıkladı. Yine çok yüksek geldi. Yani ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek'in açıkladığı pembe tabloların hiçbirinin gerçek olmadığı, üstelik toptan fiyat endekslerinin de giderek daha da yükseldiğini yani üretici fiyat endekslerinin artışta yaşandığını gördük. O nedenle gündemimiz ağırlıklı olarak ekonomik meseleler, parlamentonun bu konularda yasa çıkarmasını çabalayacağız. Öğretmen yasa tasarısı Mecliste yarısı görüşülmüştü. Ama okullarımızda hijyen problemi var. Temizlik elemanı yok. Ciddi biçimde ilkokullara özellikle de yeni başlayan çocuklarımız evlerinde, başka yerde görmedikleri pis tuvaletle karşılaşıyorlar. Buna çözüm bulunamıyor. CHP'li belediyelerin yaptığı bu yöndeki çabalara da engel olma girişimlerini görüyoruz."

CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı, milletvekili Ediz Ün'ün istifa sürecini değerlendirdi: CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı, milletvekili Ediz Ün'ün istifa sürecini değerlendirdi:

Editör: Esin Özdemir