Güncel

Yunanistan vize için tarih verdi!

Türk turistlere kapıda vize uygulaması hakkında bilgi veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, vize kolaylığının 30 Mart’ta başlayacağını duyurdu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 7 Aralık’ta Atina’da bir araya gelmiş, görüşmeden Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının çıkması kararlaştırılmıştı. Miçotakis mart ayından itibaren uygulamanın başlayacağını söylemişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, Türk turistlere kapıda vize uygulamasının 30 Mart’ta başlayacağını duyurdu.

Gerapetritis, parlamentoda kapıda vize uygulamasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye’de bayram 10 Nisan’da. Altyapıları elverişli olan beş adada vize kolaylığını 30 Mart’ta başlatacağız.Uygulama, diğer beş adadaysa gerekli altyapı çalışmaları tamamlandığında başlayacak.

Gerapetritis,, vize kolaylığının uygulanacağı beş ada arasında Rodos ve İstanköy gibi büyük adaların yer aldığını, Sömbeki ve Meis gibi küçük adaların ikinci aşamaya kalacağını söyleyerek, “Bu uygulama hem halkları hem de ülkelerimizi yakınlaştıracak” dedi.