Dünya

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Bulgaristan'ın Şengen Bölgesi'ne katılımına destek verdiğini bildirdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis,  Bulgaristan'ın Şengen Bölgesi'ne katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını ifade etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Bulgaristan'a bir günlük ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Bulgar mevkidaşı Mariya Gabriel ile görüşen Yerapetritis, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

Bakan Yerapetritis, burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan'ın Şengen Bölgesi'ne katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını kaydetti.

Öte yandan, Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının rahat dolaşımı alanında ortak görüşe sahip olduklarını aktaran Yerapetritis, "İnsanlar arasındaki temas çok önemlidir ve bu temas sayesinde kültürel ve akademik alışverişi geliştirebiliriz" diye konuştu.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Gabriel de Yunanistan'ın desteği için teşekkür ederek, "Yunanistan, Bulgaristan'ın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'da yakın bir ortağıdır" dedi. 

Son olarak, Rusya'nın 2022'de Bulgaristan'a doğal gaz aktarımını kestikten sonra Yunanistan'ın kendilerine yardım ettiğini ekleyen Gabriel, "Geçen yıl Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve Romanya, enerji, ulaşım, bilim, inovasyon ve eğitim alanında stratejik karşılıklı bağlantılı projeler geliştirmek konusunda iş birliği belirledi" ifadelerini kullandı.