Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin BRICS üyeliği gündemine ilişkin sorulara yanıt verdi. "Bu devam eden bir süreç" diyen Fidan, "Çünkü BRICS'in kendisi de evriliyor. O da bir kimlik arayışı içerisinde, kurumsallaşma içerisinde" ifadesini kullandı. 

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Bakan Fidan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca (SETA) düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Türk Dış Politikası: Vizyon, Hedefler ve Dönüşüm" başlıklı oturumda katılımcılara hitap etti.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politika stratejisine vurgu yapan Fidan, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye olarak kendi milli değerlerimizin ne olduğunu, kendi değerlerimizden hareketle nasıl politika üretebileceğimizi, modern dünyada değerlerimizle nasıl ilişki kurabileceğimizi bilen bir ülkeyiz." 

Öte yandan, konuşmasının sonunda gençlere Dışişleri Bakanlığına katılmaları konusunda teşviklerde bulunan Fidan, şöyle dedi: 

"Dışişlerine ilgi duymanız çok güzel. İlgi duymuyorsanız lütfen ilgi duyun. Artık özellikle online olarak bütün dünyaya bağlandığınız bir ortamda biraz da fiziksel olarak bağlanmanın yoludur Hariciyeye katılmak. Aramıza gelin. Bu fevkalade önemli." 

Editör: Esin Özdemir