Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Atina ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu. Ziyareti ve alınan kararların yer aldığı haberlerde görüşmelerin Türk-Yunan ilişkileri açısından önemli bir milat olduğu vurgulanarak yaşanan olumlu atmosferin altı çizildi. 

Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap

atina

Kathimerini gazetesinin internet sitesinde, "Erdoğan'ın ziyaretinin olumlu iklimi 12 klik'te" başlığıyla verdiği haberde, ziyaretin olumlu atmosferinin fotoğraf karelerine yansıdığına işaret etti. Gazete, bu olumlu atmosferi yansıtan 12 özel fotoğraf paylaştı. "in.gr" haber sitesi ziyarete ilişkin yaptığı özel haberde "Miçotakis ve Erdoğan'dan birlik mesajları" başlığını kullandı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretinin dostane bir iklimde gerçekleştiği vurgulandı. "Erdoğan'ın Atina'daki 7 saati: Anlaşmalar ve verilen sözler" başlıklı haberle ziyareti ele alan "CNN Greece" görüşmeleri tarihi olarak değerlendirdi. 

Vize muafiyeti kararı öne çıktı

Yunan Devlet Televizyonu ERT görüşmeleri canlı yayınla geniş bir şekilde verirken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ilkbaharda Ankara'yı ziyaret etmeyi planladığı bilgisini de verdi. Görüşmenin en çok öne çıkan gelişmelerinden biri de Yunan hükümetinin Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için vize muafiyeti sağlama kararı oldu. Konu hakkında bir açıklama yapan Miçotakis, "İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilecek" dedi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar