Dünya

Yunan Bakan Yerapetritis: Türkiye ve Yunanistan diyalog açısından büyük bir çaba içerisinde

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Türkiye ve Yunanistan'ın son aylarda diyalog açısından büyük bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Yunanistan'ın ABD ve Türkiye ile ilişkilerine dair konuştu. SKAI TV’ye verdiği röportajda Türkiye ve Yunanistan'ın son aylarda diyalog açısından büyük bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çeken Yerapetritis, "Bizim için egemen eşitlik şartlarında diyalog içerisinde olmak ve görüşlerimizi anlatabilmek çok önemli" dedi.

"Görüşlerimizi anlatabilmek çok önemli"

Bakan Yerapetritis, Türkiye ve Yunanistan'ın son aylarda diyalog açısından büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirtti. Barış içinde yaşamanın önemine değinen Yerapetritis, "Bizim için egemen eşitlik şartlarında diyalog içerisinde olmak ve görüşlerimizi anlatabilmek çok önemli. Her Yunan vatandaşı barış içinde yaşamanın ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu çok mühim" diye konuştu.  

Ayrıca, Türkiye'nin hiçbir zaman Yunanistan'ın egemenliğine ilişkin bir konuyu gündeme getirmediğini vurgulayan Yerapetritis, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadele adına da önemli adımlar attığını söyledi. 

Yerapetritis, Yunanistan'da, ekonomik krizin ardından silahlanma programlarındaki eksiklerin kapıtılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Ne bir savaş ne de bir düşmanlık isteğimiz var. Her zaman hoşgörülü bir halk olduk, barış içinde yaşamak istiyoruz ancak güvenliğimizi de garanti altına almak istiyoruz" diye kaydetti.