Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren 16 yaşındaki en genç aday ve 85 yaşındaki en yaşlı aday yan yana geldi.

 16 yaşındaki Elif Koçak ve 85 yaşındaki Mustafa Taşbaş, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi. Buluşmaya ilişkin konuşan Başkan Ersoy, "Geçen senden itibaren geleneksel hale getirdiğimiz YKS sınavına katılan en genç ve en yaşlı aday buluşmamızı yapıyoruz. Temel amacımız, eğitimin yaşı olmadığını göstermek ve gençleri okumaya teşvik etmek" dedi.

ANKA'dan Ogün Akkaya'nın haberine göre, ÖSYM tarafından düzenlenen ve toplam 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu YKS’de maraton sona erdi. Adaylar, 17 Temumuz'da sonuçlarını öğrenmeyi beklerken, ÖSYM Başkanı Ersoy, YKS’nin 1939 ve 2008’li adayı ile ÖSYM’nin Bilkent’teki yerleşkesinde buluştu.

KYK'da ek kontenjan başvuruları başladı KYK'da ek kontenjan başvuruları başladı

Koçak: ''Hedefim, nükleer tıp fiziği''

Sınavının güzel geçtiğini söyleyen Elif Koçak, ''Bu sınavda önceliğim bir yeri kazanmak değil, o atmosferi yaşamaktı. Bu sene YKS’ye çalışamadım. Açıköğretim lisesinde okudum. Hedefim nükleer tıp fiziği. Akranlarım çevrelerine uymak yerine, derslerine iyi çalışmalı'' ifadelerini kullandı. 

85 yaşındaki YKS adayı: ''Okusunlar, büyüklerine saygı göstersinler''

Öte yandan, sınava giren en yaşlı aday Mustafa Taşbaş'ın, ÖSYM Başkanı Ersoy ile olan sohbetinde kulaklarının duymaması üzerine, Taşbaş’ın eşi yardım etti. Bilgisayar programcılığı alanında bölüm tercih etmek istediğini belirten Taşbaş, gençlere yönelik tavsiyelerinin sorulması üzerine, ''Okusunlar. Büyüklerine saygı göstersinler, iyi yetişsinler'' dedi.

Editör: Esin Özdemir