Metiner Erdem / Fotoğraf: Seyit Ali Ünal

VİRALSPOR’un aldığı bilgiye, 45 bin kişilik kapasitesi 50 bin kişiye yükseltilen Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı’nda beton işi 2024 yılının sonunda tamamlanacak.

Statta daha sonra, şu an yavaş yavaş başlanan çelik konstrüksiyon işlerine ağırlık verilecek.

Yüklenici firmanın imalatına başladığı çelik konstrüksiyonlar stadın dış çevresi ve çatısında kullanılacak.

Çelik konstrüksiyon hassas montaj gerektirdiğinden stadın tamamlanması biraz zaman alacak.

Her şey istenildiği gibi normal gitseydi, stat gelecek yılın Mayıs ayında açılacak, önümüzdeki sezonun belki son maçları Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacaktı.

Ancak zemindeki su sorunu, Ankara Tenis Kulübü’nün tesisleri geç tahliye etmesi, Büyükşehir Belediyesi ile halen devam eden spor salonunun yıkılması konuları stadın açılışını 2027 yılına öteledi.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, VİRALSPOR’a yaptığı açıklamada, stadın mutlaka 2027 yılındaki UEFA Avrupa Konferans Ligi finaline yetişeceğini, Ankara’nın tarihinde ilk kez futbolda bir Avrupa Kupası finaline ev sahipliği yapacağını söyledi.

Mustafa Çelik, 2032 yılında Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da en az yarı final belki de final maçının Ankara’da oynanacağının müjdesini verdi.

Çelik, yeni Ankara 19 Mayıs Stadı’nın Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarını yaptıkları statlardan çok daha kaliteli ve konforlu olacağının altını çizerek, “Bu üç stadı da çok iyi biliyorum. Herkes bilsin ki Türkiye’nin en güzel stadı Ankara’da yapılıyor” dedi.

Maliyet rakamları da Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürünü destekler nitelikte

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı’nın temeli 2022 Temmuz’unda atıldığında tahmini bedel 4,7 milyar TL olarak öngörülüyordu. O günkü döviz kurlarına göre bu rakam 261 milyon ABD Doları’na denk geliyor.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor

Şu ana kadar Türkiye’de en pahalı stat olan Beşiktaş’ın kullandığı Vodafone Park’ın maliyeti 183,4 milyon ABD Doları.

Galatasaray’ın kullandığı stadın maliyeti 116,6 milyon ABD Doları, Fenerbahçe’nin kullandığı stadın maliyeti ise 90 Milyon ABD Doları.

Ankara’daki stat, Galatasaray ve Fenerbahçe statlarının toplamından bile daha fazla maliyete sahip olacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’in ifadesine göre, yeni Ankara 19 Mayıs Stadı sadece haftada bir maçlara ev sahipliği yapmayacak, 365 gün yaşayacak bir stat olacak.

Çelik, “Stadın altında 10 ayrı spor salonu yer alacak. Binlerce genç o salonlarda antrenman yapacak, müsabakalarda yarışacak. Kentin kalbindeki bu statta Ankaragücü’nün, Gençlerbirliği’nin ürünlerinin satıldığı mağazalar yer alacak. Kafeler, lokantalar tüm Ankaralıların hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Web Editör