Dilimizin bilim, sanayi ve teknoloji alanındaki kelime dağarcığını sadeleştirmek ve kendi dilimizle iletişimi güçlendirmek amacıyla hazırlanan kılavuzun tanıtımını Rektör Prof. Dr. Murat Yülek Millet kütüphanesinde yaptı. Kılavuz, günümüzün hızla değişen bilim ve teknoloji dünyasında sıklıkla karşılaştığımız yabancı kökenli kelimelerin Türkçe karşılıklarını içeriyor.

Erzurum'daki "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması" başladı Erzurum'daki "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması" başladı

I M G 20241019 W A0001-1

Yabancı Sözcükleri Türkçeleştirme Öneri Kılavuzu her yıl güncellenerek yeniden yayınlanacak. Toplantıda Gazeteciler Cemiyetini temsilen katılan yönetim kurulu üyesi Kudret Doğandemir bir konuşma yaptı. Güzel dilimiz Türkçenin doğru ve hatasız kullanımı konusuna en hassasiyet gösterenlerin başında basın mensuplarının geldiğini söyledi. 

TRT'nin bu konuda hala okul olma görevini sürdürdüğüne dikkat çeken Doğandemir, genç meslektaşlarımızın Türkçenin doğru ve güzel bir kullanımı ile ilgili eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.  Kudret Doğandemir üniversiteler işe işbirliğine gidilerek yabancı kelimelerin Türkçe karşılıklarının kullanımı konusunda ortak bir çalışma yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Hakan Şahin