Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin dijital dönüşümdeki en önemli projelerinden biri olan e-Devlet Kapısı’nı dost ve kardeş ülkelere ihraç etmeyi hedeflediklerini açıkladı. 66 milyondan fazla kullanıcısı olan sistemin, bürokrasiyi azaltarak vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde başlattığımız uygulamayı diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye, AB ortalamasının üzerinde

Ege Üniversitesi'nde geliştirilen "Bayraktar" ve "Brezza" biber çeşitleri tescillendi Ege Üniversitesi'nde geliştirilen "Bayraktar" ve "Brezza" biber çeşitleri tescillendi

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın Avrupa Komisyonu’nun e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda Türkiye'yi "Çok Yüksek e-Devlet Gelişmişlik Endeksine Sahip Ülkeler" arasına taşıdığını ve Türkiye’nin AB ortalamasının üzerine çıktığını söyledi. "Son yıllarda attığımız adımlar sayesinde Türkiye, Avrupa’da zirveye tırmandı" diyen Bakan, bu başarının küresel ölçekte dikkat çektiğini dile getirdi.

Hedef dost ve kardeş ülkeler

Bakan Uraloğlu, e-Devlet’in altyapısının Türksat tarafından geliştirildiğini hatırlatarak, bu modelin uluslararası bir marka haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde e-Devlet altyapısının kurulmasının önemli bir örnek olduğunu belirten Uraloğlu, “Bu sistemi diğer dost ve kardeş ülkelerde de uygulamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dijital hizmet ihracatı alanında lider bir ülke olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın vatandaşların devletle olan işlerini kolaylaştırdığını, zamandan ve maliyetten büyük tasarruf sağladığını vurguladı. “Her yıl milyarlarca liralık tasarruf elde ediyoruz. Artık vatandaşlarımız devletle olan işlemlerini uzun kuyruklar beklemeden, belge toplamadan ve kapı kapı dolaşmadan yapabiliyor” dedi.

Editör: Nur Yıldız