Son dönemde TikTok'ta hızla yayılan ve kısa sürede sofraların vazgeçilmezi haline gelen “Mısır Kaburgatarifi, lezzeti ve sunumuyla göz dolduruyor. Hem pratik hem de şık bir alternatif arayanlar için ideal olan bu tarif, özellikle yaz aylarında sofralara renk katacak.

Malzemeler:
- 4 adet taze mısır
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Taze limon suyu (isteğe bağlı)
- İnce kıyılmış taze maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Mısırları Hazırlama: Mısır kaburgası için önce mısırları uzunlamasına dörde bölün. Mısırları kesmek için keskin bir bıçak kullanın ve dikkatlice dörde ayırın.

2. Baharatlarla Karıştırma: Geniş bir kasede zeytinyağı, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu baharat karışımını, doğranmış mısır dilimlerinin her tarafına iyice yedirin.

3. Fırında Pişirme: Baharatladığınız mısır dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kadar, mısırlar altın sarısı bir renk alana ve kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.

4. Tereyağı ile Lezzetlendirme: Fırından çıkardığınız mısırların üzerine hemen tereyağını sürün. Tereyağı sıcağın etkisiyle eriyip mısırların üzerine yayılacaktır. Dilerseniz üzerine birkaç damla taze limon suyu sıkabilirsiniz.

5. Servis: Mısır kaburgalarını servis tabağına alın, üzerlerine ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Avokadolu sağlıklı kahvaltı tarifi Avokadolu sağlıklı kahvaltı tarifi

Afiyet olsun!

Editör: Kağan Karacehennem