Teknoloji

Vale hizmetini bitirecek hamle: Uzaktan vale hayata geçiyor

Amerika'da hayata geçirilen yeni bir teknoloji, vale hizmetine son verecek gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde araçlar, sürücü koltuğunda şoför olmadan uzaktan kumanda sayesinde park edilebilecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yapay zeka ve akıllı teknolojilerle ilgili birçok yeni gelişme, CES 2024 fuarında görücüye çıktı. Alman otomotiv şirketi olan BMW ise, fuarda uzaktan kumanda yoluyla çalışan "vale" hizmetini tanıttı. Bu hizmet sayesinde, içinde şoför bulunmayan aracın uzaktan bir kontrolcüye bağlanarak park edilebilmesi sağlanabiliyor.

BMW'nin açıklamasında, "Uzaktan vale hizmeti, aracı yönlendirmek ve hareket ettirmek için gelişmiş teknoloji ve canlı kamera görüntüleri kullanıyor, böylece araç dikkatlice kontrollü bir şekilde park edilip tekrar geri alınabiliyor. Bu teknolojinin gelecekteki olası uygulamaları arasında etkinliklerde, havaalanlarında veya lojistik sektöründe yer alabilir." ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Bağdat Caddesinde bir vale, yaklaşık 5 milyon liralık değere sahip bir Chevrolet aracı park etmek yerine, gezintiye çıkarmış ve kaza yaparak araca ağır hasar vermişti. BMW'nin uzaktan vale hizmeti sayesinde, kaza gibi problemlerin de önüne geçmeyi hedeflediği düşünülüyor.