Dünya

Ürdün'de Amerika üslerine saldırı: Trump, Biden'ı suçladı

Ürdün'ün kuzeydoğusunda bulunan ve Amerika'ya ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda, 3 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı. Eski ABD Başkanı Donald Trump ise, "Birleşik Devletler'e yapılan bu yüzsüz saldırı Joe Biden'ın güçsüzlüğü ve teslimiyetinin korkunç ve trajik sonuçlarından sadece bir diğeri" açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ürdün-Suriye sınırında bulunan ve Amerika'ya ait ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleşti. düzenlendi. Saldırının sonucunda, toplam 3 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda askerin de yaralandığı açıklanmıştı. Eski Amerika Başkanı Donald Trump ise, Truth sosyal medya platformunda bir paylaşım yaptı.



Amerika'Nın Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssündeki 3 Amerikan askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırının pek çok kişiyi duygusal olarak yaraladığını ve bugünün ABD için "korkunç bir gün" olduğunu belirten Trump, hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerini iletti. Trump saldırı hakkında ABD başkanı Joe Biden'ı suçlayarak, "Birleşik Devletler'e yapılan bu yüzsüz saldırı, (ABD Başkanı) Joe Biden'ın güçsüzlüğü ve teslimiyetinin korkunç ve trajik sonuçlarından sadece bir diğeri."dedi. Trump, 3 yıl önce İran'ın "zayıf, parasız ve tamamıyla kontrol altında" olduğunu iddia etti. Başkanlık görevini sürdürürken uyguladığını belirttiği "Azami Baskı" politikasının etkisine değinen Trump, "İran rejimi, terörist vekillerini finanse etmek için 2 doları ancak bir araya getirebiliyordu." dedi.

Ayrıca Biden'ın İran'a milyarlarca dolar verdiğini iddia eden Trump, İran'ın bu parayı Orta Doğu'da "katliam ve yıkım" yapmak için kullandığını savundu. Trump, "Ben başkan olsaydım, bu saldırı asla gerçekleşmezdi." dedi. Trump ayrıca, "Ülkemiz, Joe Biden'ın başkomutanlığında ayakta kalamaz." diyerek paylaşımını sonlandırdı.