Haber Merkezi - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ partisinin belediye başkanı adayı açıklamak için bulunduğu Gaziantep'te ABD desteği alan PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurma hazırlığı içinde olduğunu söyledi. 

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı medya konferansı Ankara'da başladı “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı medya konferansı Ankara'da başladı

"Türkiye içinde hiç PKK'lı kalmadı bu bizim başarımız deniliyor. Hayır. Türkiye içinde PKK'lı sayısının azalması sizlerin başarısı değildir. PKK Suriye'nin kuzeyinde devlet kurma sürecinde olduğu için bütün elemanlarını Suriye'nin kuzeyine çekti ve Amerika'nın desteği ile onları yeniden eğitiyor da onun için yoklar. Daha büyük saldırılar için hazırlıklar yapıyorlar" diyen Özdağ, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde gerçekleşen PKK sızma girişimlerini hatırlattı: "Bu saldırılarda ne kadar etkili olacaklarının da ilk göstergesi kış koşullarında şu ana kadar sahip olmadıkları teknik ve bilgiyle askeri mevzilerimize saldırdılar. Daha önce bu hiç olmamıştı. Bunun için bir an önce eksikliklerin giderilmesi gerekiyor." 

Sığınmacılara yönelik politikaları açıkladı

Gaziantep belediye başkanlığı adaylığı için Mehmet Pamuk'u seçtiklerini söyleyen Özdağ, il yönetiminde iktidara gelmeleri durumunda sığınmacılarla ilgili önem alacaklarını söyledi: "Zafer Partisi'nin adayını seçerseniz yöneteceğimiz büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bazı kararları, kararlılıkla alıp uygulayacaktır. Gaziantep'te yapacağımız çok şey var." 

Editör: Haber Merkezi