Haber Merkezi Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın aralarında İskender-M balistik füzelerinin de bulunduğu toplam 26 füze ile gece Ukrayna topraklarına saldırı düzenlediği bildirildi. 

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Füzelerin havadan, denizden ve karadan fırlatıldığı aktarılan açıklamada, Rus ordusunun saldırıda Х-101/Х-555/Х-55 model 12 seyir füzesi, 6 İskender-M balistik füzesi, 2 Kalibr seyir füzesi, 4 Х-59 güdümlü füze ve 2 S-300 füze olmak üzere toplam 26 füze kullandığı kaydedildi. 

Öte yandan, Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 8 Х-101/Х-555/Х-55 seyir füzesi, 1 İskender-M balistik füze, 2 Kalibr füzesi ve 1 X-59 güdümlü füze olmak üzere 12 füzenin imha edildiği bilgisi de yer aldı. 

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko ise idarenin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın Kiev’e farklı tipte füzeler fırlattığını, hava saldırısı alarmının 2 saatten fazla sürdüğünü belirtti.

Popko, Kiev’i hedef alan tüm Rus füzelerinin hava savunma sistemlerince imha edildiğini ifaderken, saldırıda can kaybı ya da hasar olmadığını bilgisini de paylaştı.

Editör: Haber Merkezi