İSTANBUL (AA) - Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) desteğiyle 21-22 Şubat'ta düzenlenecek 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 40 ülkeden 300'ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen, inanç önderi ve iş insanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi öncesi İstanbul Moda Akademisi'nde basın toplantısı düzenlendi.

İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Yevlal, Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin bu yıl 27. kez düzenleneceğini belirterek, bir ülkenin kalkınmasında, refah düzeyinin, prestijinin ileri seviyelere çıkmasında en önemli rolün markalaşmaktan geçtiğini aktardı.

Rüzgar enerjisi sektörü yılda 5 gigavatlık yatırım hedefliyor Rüzgar enerjisi sektörü yılda 5 gigavatlık yatırım hedefliyor

Yevlal, moda endüstrisinin markalaşma konusunda en şanslı sektörlerden birisi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çünkü yıllardır küresel markalara çalışıyor olmamız marka olma yolunda ciddi tecrübeler kazanmamızı sağlamıştır. Hatta globalde 60 markamız, yaklaşık 2 bin mağazamızla hizmet vermektedir. Birçoğu da bulunduğu pazarda, sektörde lider konumundadır. 20 milyar dolar düzeyinde bulunan hazır giyim ihracatımızı 40 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bu hedefe ancak tasarımla, inovasyonla ve markanın çarpan etkisini kullanarak ulaşabiliriz.

Global markaların tedarikçisi kimliğinden sıyrılıp, küresel ölçekte Türk markaları hedefine odaklanmalıyız. İHKİB olarak biz globalde en az 5 hazır giyim markası çıkaracak bir altyapı için yıllar önce çalışmaya başladık. Devletimizin firmalarımıza sağladığı Turquality destekleri kapsamında markalarımız kira, tanıtım, fuar, depolama, franchise gibi birçok destekten faydalanabiliyor."

İHKİB'in markalı üretimi ve ihracatı artırmak için çeşitli projeler yürüttüğünü ifade eden Yevlal, alanında Avrupa'nın en büyük fuarı olan İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nda (İstanbul Fashion Connection-IFCO) moda markaları için özel bir bölüm oluşturduklarını söyledi.

Bünyamin Yevlal, geçen hafta 5'incisi düzenlenen fuarda, 159 ülkeden 38 bin 500 ziyaretçi ile rekor kırıldığını aktardı.

Yevlal, IFCO gibi fuarlardaki işbirliği ve birliktelik kültürünün uluslararası platformlara yayılmasının, çatışmaların ve göçlerin önlenmesine de önemli katkı sunacağını sözlerine ekledi.

- "Avrasya Ekonomi Zirvesi hür ve entelektüel bir platform"

MGV Genel Başkanı Akkan Suver de Avrasya Ekonomi Zirvesi ile çeyrek asırdan uzun bir süredir uluslararası alanda söyleyecek sözü olan isimleri bir araya getirdiklerinin altını çizdi.

Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin hür ve entelektüel bir platform olduğunu belirten Suver, "Biz bu platformda ülkelerinde halen aktif görevde bulunan ya da geçmişte sorumluluk üstlenmiş liderleri, siyasetçileri, diplomatları, akademisyenleri, inanç önderlerini bir araya getiriyoruz. Uluslararası alanda söyleyecek sözü olan kanaat önderleri düşüncelerini serbestçe paylaşabiliyor." dedi.

Küresel ekonominin görünümünü, devam eden bölgesel savaşları, göç krizini, bir kuşak bir yol projesini, küresel iklim değişikliğini, yapay zekayı ve daha birçok konuyu mercek altına alacaklarını dile getiren Suver, "100. doğum yıl dönümü nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anısına da bir özel oturum düzenleyeceğiz. 'Suyun Peşinde Bir Ömür' başlıklı oturumla Marmara Grubu Vakfının oluşumunda büyük katkısı bulunan Süleyman Demirel'i anacağız." şeklinde konuştu.

Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 27'ncisi "Krizlerden İstikrara, Kapsayıcı Bir Dünya İnşa Etmek" temasıyla düzenlenecek. İHKİB işbirliğinde gerçekleştirilecek zirveye, 40 ülkeden 300'ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen, inanç önderi ve iş insanı katılacak.

Kaynak: aa