Haber Merkezi - Kore Kültür Merkezi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı şerefine konser verdi. Konserde eski 'Sistar' üyesi 'Soyou' ve Güney Kore'nin ünlü ses sanatçısı 'Im Hanbyul davet ederek, 9 Aralık'ta 'K-Dizi Müzikleri Konseri' düzenlendi. Etkinliğe, önceden başvuran 400 K-Dizi hayranı, çeşitli ülkelerden diplomatlar, gazi torunları ve Ankara'daki Koreliler gibi 500'den fazla kişi katıldı. Gün boyunca Im Hanbyul, 'The Third Charm' dizisinin OST'si 'Hee-jae' ile sahneye çıkarak izleyicilere selam verdi. Daha sonra 'When the Camellia Blooms' OST'leri olan 'You are as beautiful as a flower', 'On the Way to Break Up', 'The King' OST 'You Are My Beginning and My End' gibi şarkıları seslendirdi ve hayranların ilgisini çekti.

kore_4

Soyou, yerel halk tarafından sevilen dizilerin OST'leri olan "Goblin" OST "I Miss You", "When the Camellia Blooms" OST "Are You Okay", "Love in the Moonlight" OST "No Sleep" ile duygusal bir performans sergiledi. Soyou'nun kendine özgü cazibeli ses tonu ve sağlam canlı performansı, izleyicileri etkileyerek her performansta sıcak bir ilgiyle karşılandı. OST'leri dinlemek, dramatik duyguların derin bir şekilde hissedildiği etkileyici bir deneyim sundu.

Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor

Soyou ve Im Hanbyul, Türk hayranlarla etkileşimde bulunarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Türkiye izlenimlerinden, iyi şarkı söyleme ipuçlarına, Türk geleneksel dansını birlikte yapmaktan çeşitli Q&A seanslarına kadar dolu dolu bir programla Türk hayranlarla keyifli bir zaman geçirdi. Özellikle Ben'in "Love, ing" şarkısındaki düeti mükemmel bir şekilde seslendirerek izleyicilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca sahneye çıkan hayranlarla toplu fotoğraf çekerek unutulmaz anılar bıraktı.

kore_1

Im Hanbyul, "Bugünün performansı aracılığıyla Türk izleyicilerle buluşmak ve Kore şarkıcısı Im Hanbyul'u tanıtmak benim için gerçekten anlamlı. Seyircilerin sıcak tepkisiyle unutulmaz anılar biriktirdik. 2023 yılını mutlu bir şekilde tamamlamanızı ve gelecekte de K-drama ile K-pop'a ilgi göstermenizi umarım," diyerek Türkiye'deki performansıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Soyou, "Türkiye'yi ilk ziyaretimdi ve herkes gerçekten çok misafirperverdi. Özellikle performans sırasında büyük bir destek aldık ve unutulmaz bir konser olacak gibi görünüyor. Teşekkür ederim," şeklinde duygularını ifade etti.
Bir K-drama hayranı olan Özge ise, "Tüm konser boyunca adeta bir dizi izliyormuşum gibi hissettim. Türkiye'de popüler olan K-dramaların OST'lerine dayalı bir konser olduğu için birçok insanın kolayca empati kurup keyif alabileceği bir etkinlik oldu. Gelecekte de bu tür konserlerin daha çok düzenlenmesini umuyorum," dedi.

kore_2

Editör: Deniz Ali Tatar