Haber Merkezi - Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok, Ankara'daki esnaf ziyaretinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Altınok, kent genelinde 50-60 yıl önce dere kumuyla yapılan binalar bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: 

"Ankara'da deprem yok diye rehavete kapılmayalım. 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'tı ama nereyi yıktı? Hatay'ı yıktı. Yani depremde rahmete giden ölenlerimizin yarısı ve yıkımın büyük bir bölümü de Hatay'daydı. Yani Ankara depremlerin yönleri vardır. Şereflikoçhisar'dan geçen bir fay vardır. Onun yönü Ankara'ya doğru. Yani burada 6,5 - 7,5 şiddetinde Allah korusun deprem olursa Ankara'da çok yer yıkılır.

Yani Ankaramızın birçok noktasında acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şereflikoçhisar'dan geçen fay hattında bir kırılma olursa Ankara'da çok yıkım ve ölüm olur. Bir de bu binalar eskidi. Her tarafları dökülüyor. Ankaramızın birçok eskiyen dokusunda kentsel dönüşüm planlarımız olacak. Bunları acil Ankara'da yapmak lazım."

 "Bu şehirde 7 kişi Büyükşehir Belediyesi'nin ihmalinden öldü"

Bununla birlikte, Ankara'da sağanakla birlikte yaşanan sel ve su baskınlarına yönelik de konuşan Altınok, şu ifadeleri kullandı:

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

"Ankara'da 2,5 yıl önce metrekareye yağan 31 ile 37 kilogram yağmurda 7 kişi hayatını kaybetti. Bütün dünyanın dolarlarını ve altınlarını verseniz bir canı geri getiremezsiniz. Bu şehirde 7 kişi Büyükşehir Belediyesinin ihmalinden öldü. Ankara'nın altyapısı tamam ama bu ızgara ve mazgalların temizlenmesi lazım. Yağmur kanallarının uzatılması lazım. Japonya'da metrekareye 250 kilogram yağmur yağıyor. Bize 100 kilogram yağmur yağsa Ankara yıkılır. Sonra kimse 'doğal afet oldu' mazeretinin arkasına saklanmasın. Saatte 31 ve 37 kilogram yağan yağmur doğal afet değildir."

Editör: Haber Merkezi