Genel

Tunç Soyer'den CHP çıkışı: Aday gösterilmeyeceğimi MYK toplantısından 5 dakika önce öğrenmek, nezaketsizlik

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'deki aday belirleme sürecine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, "Yeni dönem için aday gösterilmeyeceğimin MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum" diye belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni dönem için aday gösterilmeyeceği haberinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından 5 dakika önce kendisine bildirildiğini duyurdu.

Bu durumu "en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendiren Soyer, görev yaptığı dönemle ilgili alnının ak, vicdanının rahat olduğunu kaydetti. CHP'nin aday belirleme sürecinde hataları olduğunu vurgulayan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk dönemin sonunda yeni dönem için aday gösterilmeyeceğimin MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum."

"Siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı verici"

Başkan Soyer, adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanmadığını da ekledi. Bununla birlikte, örgütün, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alınmadığına işaret eden Soyer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir."

Adayların açıklanmasında yaşanan gecikmenin İzmir halkına saygısızlık olduğunun altını çizen Soyer, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tebrik etti.