Haber Merkezi - Gazeteci Tolga Şardan, AKP'nin İstanbul adayı olarak teamül yoklamalarında ortaya çıkan isim olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bakanlık görevine devam etmek istediğini ancak siyasi koşulların buna karşıt olduğunu kaleme aldı. 

Şardan yazısında şunları kaydetti: 

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Mesela, geçen hafta 81 il valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanlarını Ankara'da toplayıp 2023 değerlendirmesi yapıp 2024'e ait hedefleri ortaya koyacaktı. Bu program ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı'nda bakanlığını ilgilendiren toplantıya da katılamadı Yerlikaya. Çünkü siyasi temasları ağır basmaya başladı. Hafta sonu da İstanbul'daydı, temaslarına devam etti.

Bakanlıkta haftalık gerçekleştirdiği güvenlik toplantılarını erteledi.

Farkındaysanız, son günlerde sosyal medya hesabında yaptığı günlük program paylaşımları da azaldı.

Yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre kendisi bakanlık görevine devam etmek istiyor. Başlattığı suç ve suçlularla mücadele konusunda ülkeyi belirli bir noktaya taşımayı hedeflemiş durumda. Amacı bu hedefe ulaşabilmek.

Ama tabii bir de "emir demiri keser" durumu mevcut. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetiminin teklifine olumlu yanıt vermekten başka şansı olmayacak.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar