Sosyal medya platformu TikTok'ta artık para kazanmak kolay olmayacak. Yapılan açıklamaya göre, TikTok, içerik üreticilerinin canlı yayın yaptığı "LIVE"ın özgün, pozitif ve eğlenceli topluluklarını geliştirmek için yeni "LIVE Para Kazanma Politikası" ve eğitim programları sunulacak. TikTok'ta yapılan düzenlemeler kapsamında; LIVE'dan gelir elde etmeye uygun olmayan, düşük kaliteli içerikler belirlenecek.

CHP 20. Olağanüstü Kurultayı | Tüzük, değişiklik olmadan kabul edildi CHP 20. Olağanüstü Kurultayı | Tüzük, değişiklik olmadan kabul edildi

İçerik üreticilerinin uymakla yükümlü olduğu kuralların ihlal edilmesi halinde içerik üreticisi bilgilendirilerek para kazanma özelliğine erişimleri kısıtlanabilecek. Söz konusu içeriklerin, LIVE dahil platformdaki görünürlüğüne izin verilmesine ilişkin temel standartlarsa, "TikTok Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları" tarafından belirlenmeye devam edilecek. Yeni düzenlemelerle LIVE içerik üreticileri, canlı yayından para kazanma özelliklerine aşamalı olarak erişebilecek. Böylece, kitlelerini büyütürken, LIVE'ın kurallarını da öğrenecek. Bunun için TikTok, uygulama içerisindeki LIVE Güvenlik Merkezi'nde güncellemeye giderek yeni kaynaklar yaratacak. Bundan böyle içerik üreticileri, LIVE Güvenlik Eğitim Merkezi'nde politika ihlallerini ve eğitim içeriklerini görüntüleyebilecekler.

Editör: Deniz Ali Tatar